Svinemørbrad i flødesovs 

 

 

En svinemørbrad kan tilberedes på mange måder, og når svinemørbrad er på tilbud, så er det oven i købet en ganske billig spise, som smager fantastisk, hvis du tilbereder den rigtigt. En svinemørbrad udmærker sig ved at være meget mør, men kan blive tør, hvis den ikke tilberedes rigtigt. Denne opskrift på svinemørbrad er nok min favoritmåde at lave den på, da den bliver utroligt lækker, mør og saftig.

 

 

 

Svinemørbrad – du skal bruge dette:En svinemørbrad smager meget lækkert sammen med champions, forårsløg mv.

1 svinemørbrad

1 stort løg eller 1 bundt forårsløg

250 gr. champions

Fløde

Groft salt

Peber

Fedtstof til stegning

 

Start med at skære din svinemørbrad ren for fedt og sener, og herefter skærer du den i skiver med 2-3 cm i bredden. En svinemørbrad bliver til 10 -15 bøffer, og herefter banker du alle bøfferne flade og krydrer dem med peber. Skær løg/forårsløg i passende ringe og rens championerne, som du også skærer i skiver. Vælg en pande med høje kanter og start med at brune bøfferne i fedtstoffet på begge sider ved høj varme til de har fået en flot farve. Herefter tilsættes champions og løg, som også svitses ved høj temperatur. Skru ned til jævn varme og tilsæt en mængde fløde afhængig af, hvor meget sauce du ønsker. Dog anbefaler jeg at du ikke bruger for meget, fordi der er en fantastisk smag i råvarerne. Nu står svinemørbraden og grøntsagerne og simrer til resten af maden er klar, hvorefter du smager til med salt og peber.

 

En svinemørbrad kan ikke steges tør, når du bruger denne måde, så det betyder ikke noget, at den står og simrer noget tid. Dog ikke for længe, da saucen bliver tykkere efterhånden som den koger ind.

 

Tip: Denne ret med svinemørbrad smager rigtig godt til vilde ris og dampede, sprøde grøntsager. Du kan evt. tilsætte frisk tomat skåret i stykker sammen med de andre grøntsager, da tomat smager rigtig godt sammen med en svinemørbrad, som er tilberedt på denne måde. Desuden passer soja godt sammen med svinemørbrad, men tilsæt kun en anelse af gangen.