Fedtfattig og lækker kartoffelsalat 

 

 

Kartoffelsalat kan laves på mange forskellige måder, men denne opskrift på kartoffelsalat er min egen favorit, og jeg laver den ofte på grund af den gode smag. At denne opskrift på kartoffelsalat så oven i købet er sund og fedtfattig, det gør det jo bare endnu bedre. J

 

 

 

 

 

 

 

 

Kartoffelsalat – dette skal du bruge:Lækker og indbydende kartoffelsalat

1 kg kartofler

2 mellemstore løg

½ liter tykmælk eller evt. creme fraiche

2 spsk. mayonnaise

½ tsk. sød fransk sennep

Persille

Groft salt

Peber

 

Kartoflerne skrælles og koges. De må ikke koges ud, da de skal være så faste som muligt. Mens kartoflerne koger, laver du dressingen til kartoffelsalaten. Tykmælk og mayonnaise blandes med sennep, de hakkede løg og det meste af persillen. Smag til sidst til med salt og peber. Din kartoffelsalat bliver bedst, hvis dressingen står og trækker lidt i køleskabet, men den godt anvendes med det samme.

 

Når kartoflerne er kogte, skæres de i passende stykker og vendes forsigtigt i dressingen med en stor ske. Nu er din kartoffelsalat færdig, og resten af persillen lægges over som pynt evt. sammen med et par skiver frisk tomat. Kartoffelsalat kan sagtens laves i forvejen, men bør opbevares i køleskabet.

 

Tip: Kartoffelsalat kan tilsættes karry og 3-4 asier skåret i små stykker til dressingen, hvilket giver en kartoffelsalat, som er lidt anderledes, men meget velsmagende.