Lækre flødekartofler 

 

 

Flødekartofler er både lækkert og nemt at lave, og samtidigt er flødekartofler gode til mange forskellige hovedretter – f.eks. lammekølle og oksemørbrad. Flødekartofler kan ligesom kartoffelsalat laves på mange måder, men denne opskrift på flødekartofler er min egen favorit.

 

 

 

 

 

 

Flødekartofler – sådan gør du:Bare synet af flødekartofler kan få munden til at løbe i vand.

1 kg kartofler

2 mellemstore løg

2 store fed hvidløg

½ liter fløde

Groft salt

Peber

Knust muskatnød

 

Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i skiver eller tern. Løgene skæres i stykker – hvidløg hakkes fint. Smør et fad og læg et lag kartofler nederst med et lag løg og hvidløg over og fordel salt, peber og lidt muskatnød øverst. Dette gentages til alle ingredienser er anvendt – slut af med et lag kartofler. Til sidst hældes fløden over. Fløden behøver ikke at dække helt, men der skal til være min. 3 cm fra kanten af fadet til fløden, da det ellers nemt koger over. Fadet med flødekartofler stilles ind i en forvarmet ovn ved 180 grader i 1 ½ - 2 timer afhængig af, hvordan du foretrækker konsistensen på dine flødekartofler. Min mening er, at flødekartofler bliver klart bedst, når de får de 2 timer, da de bliver meget møre og sovsen tykkere. Hvis din tidsplan skrider lidt, så sluk for ovnen lidt før tid, men lad flødekartoflerne står derinde og holde sig varme.

 

Tip: Flødekartofler kan laves endnu mere lækre ved at fordele lidt revet ost mellem lagene for at få dine flødekartofler ekstra velsmagende og cremede.