Klassisk culottesteg 

 

 

Culottesteg minder i tilberedning til forveksling om roastbeef, men culottesteg en lidt kraftigere smag formentlig grundet det tilhørende fedt. Der kan være stor forskel på culottesteg, og ligeså lækker en mør culottesteg er, ligeså skuffende er det, hvis den har en dårlig kvalitet. Derfor må man gå til slagteren eller prøve sig frem, til man finder en leverandør, som har møre culottestege.

 

 

 

Culottesteg – sådan griber du det an:Culotte er ser aldeles indbydende ud, når den er færdigstegt.

1 hel culottesteg

Groft salt

Peber

Olie

 

Fedtet ridses med en kniv og hele culottestegen pensles med olien, hvorefter den indgnides med salt og peber. Brug lidt ekstra salt på fedtet. Smør et fad eller en bradepande og læg stegen heri. Fadet sættes i en forvarmet ovn, hvor den steges 15 min. ved 250 grader for at ”svide” stegen. Herefter skrues ned til 160 grader og vand tilsættes ved culottestegen – pas på med lerfade, da de nemt kan springe, når vand tilsættes. Culottestegen skal nu have 20 - 50 min afhængig af størrelsen, samt hvor rød du ønsker stegen. Herefter tages stegen ud og pakkes ind i sølvpapir, hvor den skal trække i 15 min.

 

Igen vil jeg anbefale brugen af stegetermometer, for at opnå den optimale stegetid, da en culottesteg skal have kortere tid i ovnen desto mere mør den er. Centrumstemperaturen på det tykkeste sted på din culottesteg skal være som følger: 60 grader – rød, 62 grader – rosa, 68 grader – let rosa til gennemstegt. En culottesteg skal ud af ovnen og trække 4 grader før den ønskede temperatur.

 

Tip: En culottesteg er rigtig god med hvidløg, som kan hakkes og puttes i olien, som skal trække gerne op til et døgn, før den pensles på culottestegen.

 

En culottesteg kan f.eks. serveres med flødekartofler, hvidløgsflute og tomatsalat. En grøn salat er dog også en klassiker til en culottesteg. Velbekomme. J